Btw så hade jag tänkt göra "orange curd" (http://sotasaker.com/orange-curd/) nu på kvällen. Köpt fin glasburk att ha den i. Köpte 5 apelsiner. Köpte nytt smörpaket.
Kom hem och kollade receptet. Vafan, 2 jvla apelsiner och 2 ägg!
Japp. Exakt samma recept som för orange curd. Bortsett från olika citrusfrukter då.
Nu har jag empiriskt fastställt att vattenbad med glasskål suger. Fick en mycket god, om än rinnig apelsinsås. Passar möjligen till glass?
Jag har även empiriskt kommit fram till att vattenbad är helt överskattat, och man kan göra den i kastrull. Ett annat recept sa att den inte får koka. Även det har jag empiriskt motbevisat.
Sist men inte minst ska man inte värma upp saker man haft natriumbensoat i.... Wait for it...
...
...
Empiriskt motbevisat även det!
Har nu alltså en mycket god curd, om än bara ungefär hälften så mycket som den rinniga såsen. Provsmakade bara lite, lite...
Haha! Experimentlustan på topp :-D Jag har också slutat følja sådana råd slaviskt. Smælta vanlig choklad i vattenbad nær det finns micro till exempel. Två saker mindre att diska.
Hur æter du curden? (Haha "curden" hade jag varit ensam i rummet hade jag sagt det høgt før mig sjælv några gånger med olika betoning). På scones? Hm.. man kanske skulle gøra några sånna. Vet du om det ær fysiskt møjligt att skapa clotted cream utanfør de brittiska øarna? Eller ær det nåt med luftfuktigheten och de endemiska mikroberna?
Kakan ser otroligt god ut. Inte fel att ha till både fika och middag :-)
SvarSlettKram!
I assure you, jag äter den vid varje tänkbart tillfälle :-)
SvarSlettMuta kollegor med den?
SvarSlettBtw så hade jag tänkt göra "orange curd" (http://sotasaker.com/orange-curd/) nu på kvällen. Köpt fin glasburk att ha den i. Köpte 5 apelsiner. Köpte nytt smörpaket.
Kom hem och kollade receptet. Vafan, 2 jvla apelsiner och 2 ägg!
Inga ägg hemma. --> Ingen curd.
Superbra sida f.ö. sotasaker.com
Har lagt en del i frysen. Ja, man tænker ju på marmelad och den ær det ju inga ægg i. Ær det ægg i lemon curd?
SvarSlettJapp. Exakt samma recept som för orange curd. Bortsett från olika citrusfrukter då.
SvarSlettNu har jag empiriskt fastställt att vattenbad med glasskål suger. Fick en mycket god, om än rinnig apelsinsås. Passar möjligen till glass?
Jag har även empiriskt kommit fram till att vattenbad är helt överskattat, och man kan göra den i kastrull. Ett annat recept sa att den inte får koka. Även det har jag empiriskt motbevisat.
Sist men inte minst ska man inte värma upp saker man haft natriumbensoat i.... Wait for it...
...
...
Empiriskt motbevisat även det!
Har nu alltså en mycket god curd, om än bara ungefär hälften så mycket som den rinniga såsen. Provsmakade bara lite, lite...
Haha! Experimentlustan på topp :-D Jag har också slutat følja sådana råd slaviskt. Smælta vanlig choklad i vattenbad nær det finns micro till exempel. Två saker mindre att diska.
SvarSlettHur æter du curden? (Haha "curden" hade jag varit ensam i rummet hade jag sagt det høgt før mig sjælv några gånger med olika betoning). På scones? Hm.. man kanske skulle gøra några sånna. Vet du om det ær fysiskt møjligt att skapa clotted cream utanfør de brittiska øarna? Eller ær det nåt med luftfuktigheten och de endemiska mikroberna?