fredag 12. oktober 2012

En norsk pizza

Man hör ofta svenskar som varit i Norge säga (och det är ett lätt sätt att chocka folk som inte varit i Norge, när man är på det humöret) att pizza är SÅ SJUKT DYRT i Norge!! Det stämmer, de är mycket dyrare än i Sverige. Men jag kan avslöja att en norsk pizza såld i Sverige skulle ha ett marginellt lägre pris. Den norska pizzan är nämligen mycket mer lik en amerikansk panpizza än en svensk/italiensk tunnbottnad pizza. Den är stor och tjock. När jag köper pizza delar jag upp den i tre bitar och då räcker den till tre måltider.
Uppdelat med linjal
Det skulle kunna förklara det här. Svensk och norsk pizza är olika. Kebab och burgare kostar lika mycket /lite i Norge som i Sverige. Sådärja, den norska pizzan avmystifierad.

5 kommentarer:

  1. Blir hungrig nu... pizza... mmm! Zappade förbi Biggest loser igår och fick veta att en pizza innehåller 400 kcal och 1500mg salt. Per slice. Men det är ju amerikansk pizza, så då kanske jag kan vara lugn pga am=no!=sv=it. :)

    SvarSlett
  2. Pizzan ovan ser f.ö. jävligt ostig och god ut!

    SvarSlett
  3. De är väldigt goda men det finns inga lätta, fräscha pizzor här om man säger så...

    Hur stor är en slice? Undrar man förstås då. Och beslutar sig sen för att den nog är väldigt, väldigt stor.

    Gillar formeln <3

    SvarSlett
  4. Mmm pizza! Jag åt pizza i helgen, med skinka, banan, ananas och curry!!:)
    En svensk pizza alltså. Ej så tjock, max 100 kalorier per slice, hehe

    SvarSlett
  5. Den låter extremt svensk :-) Med så få kal per slice kan man ju ta två....

    SvarSlett