søndag 22. april 2012

Påsk 4

För att få lite svensk påsk också lagade jag en trerätters. Och satt hela måltiden igenom...

Ihopslängd förrätt av surdegsbröd med färskost, rökt lax och rom. Mums.
 Kyckling med citron, oliver, charlottenlök, paprika och vitt vin. En av mina absoluta favoriträtt.
Gjorde nåt väldigt nytt och vuxet :-) Gick till systemet med en lista över ingredienserna i min kycklingrätt och sa "Jag vill ha ett vin som passar med det här". Jag har hört att man kan göra så. Och det fick jag. Ett vin alltså. Vet inte om det passade maten faktiskt. Men det var en "Chablis". Hm... Efter lite förkovran: Chablis är en del av det franska departementet (regionen) Bourgogne. Det görs på Chardonnay, som är en druva. Är verkligen vinanalfabet. Men brukar hålla vinglaset i stammen istället för om kupan för att se ut som om jag vet vad jag gör.
Franskt
Till efterrätt en favvo till, saffranspaj med grädde.
Och dessertvin, såklart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar