torsdag 13. desember 2012

"Julebord"

De har julbord här också. Eller "julebord". De äter revbensspjäll, pinnekött och rotmos på julen (såhär). Men oftast så äter de inte det vid julebordet. De äter nåt helt annat. Tapas eller trerätters helt utan julanknytning till exempel. Men de kallar det julebord ändå.

Jag är med i PhD-forumet. Vi ordnar seminarier och får ha både gratis sommarfest och julebord. Julebordet är avklarat. Bevis följer. Förrätt var en bit gåslever. Grovmalen, kan man säga, men det var gott med aprikosbitar till.

Huvudrätten hette Reinsdyr med variation (variationen bestod i att de hade slängt in en liten korv). Gott mos!

Riskrem, dvs Ris à la Malta. Någon sa att de skulle beställa portvin. Hurra sa jag. Dels för att jag verkligen gillar portvin och dels för att det inte var jag som föreslog det gamla tantdrickat... Men det hade de inte utan servitrisen (som var svensk) föreslog en porter. Ehm? "Ja, det är ett ölställe det här." Det passade inte, men kremen var god.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar