"Risengrynsgröt til jul er en gammel tradisjon i Norge. Tradisjon er det også for svärt mange å spise risengrynsgröt hver lördag."
Där ser man, kulturarv på ett risgryn. Ärtsoppa på torsdag, fisk på fredag och risgrynsgröt på lördag. Det var inrutat vad man åt förr i tiden. Om man åt överhuvudtaget.
Källa till kunskap om det norska kulturarvet. |
Man kan lyxa till det med urgod Ris à la Malta om man vill. Brukade jag få hos moster I på julen, så lite nostalgimat kan man säga.
Ödelagd! |
Risgrynsgröt är gott både till jul och vid andra tidpunkter på året. Men oj vad den där kastrullen ser ut. Likande hände mig förra julen efter detta köpte jag en kastrull med teflon och det gick mycket bättre. Rekomenderas.
SvarSlettHoppas det går bort fast med lite envist gnidande med svinto bör det ju ordna sig.
Kram!
Hur gick det med kastrullen?
SvarSlettVi äter ocskå alltid ris al a malta till jul. mmm med jordgubbsås och mandel..
kram
Det gick faktiskt inte så bra med kastrullen... Jag gned med svinto tills det enda som nöttes ner var mina fingrar. Det finns fortfarande svarta märken i botten trots att den är helt slät, man känner inte märkena alls, det är som om den blivit målad. Märkligt. Och pinsamt.
SvarSlett